Сім'ю Гогілашвілі охороняє підрозділ СБУ "Альфа", - журналістське розслідування

Журналісти стверджують, що нібито сім'ю скандального заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі охороняє підрозділ Служби безпеки України Альфа. У спецслужбі зазначили, що інформація щодо охорони осіб є конфіденційною, передають Патріоти України.

Розслідувачі зафіксували, як сина помічниці президента Марії Левченко та Гогілашвілі привіз до КВЦ Парковий автомобіль з номерами СБУ. Це нібито було 21 листопада, коли у комплексі проходило засідання "Слуги народу".

З хлопчиком міг бути співробітник Альфа

Дитину нібито привезли на авто Chevrolet Suburban. Журналісти зазначають, що, зважаючи на товщину дверцят та віконних рам, машина броньована. З неї вийшов чоловік, а за вже ним – хлопчик.

Номерні знаки закріплені за автомобілем Volkswagen Transporter. Журналісти стверджують, що партія таких у 2019 році надійшла на баланс СБУ. Джерела ЗМІ кажуть, що чоловік, який вийшов з машини перед хлопцем, є співробітником спецпідрозділу Альфа СБУ.

До речі, поїхав хлопчик з Паркового вже на іншому авто – Mazda 3. За інформацією ЗМІ, машина зареєстрована на Левченко.

Що кажуть в СБУ

Розслідувачам відповіли: інформація, що стосується осіб, яким за необхідності та за наявності відповідних підстав надається охорона, є конфіденційною. Крім того, наголосили, СБУ діє виключно в межах законодавства. "Це стосується діяльності із забезпечення безпеки осіб, які охороняються, та членів їхніх сімей зокрема", – додали у спецслужбі.

У редакції розповіли, що, крім відповіді СБУ, отримали підтвердження від іншого правоохоронного органу, що сім'ї Гогілашвілі дійсно надали охорону Альфи. Сам Гогілашвілі та Левченко не відповіли на телефонні дзвінки.

Чи може Альфа СБУ охороняти Гогілашвілі

Журналісти зауважили, що Альфа СБУ може надавати охорону учасникам кримінальних справ. Чиновники для отримання охорони використовують провадження про нібито загрозу життю.

Додали, що політики, яким не передбачено держохорону, можуть користуватись такими речами. Зокрема, помічнику президента та заступнику міністра за посадою держохорона не надається.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...