"Сюрприз" для окупантів: Винахідливі українські військові успішно використовують гоночні дрони у якості ракет, - The Economist

Російські загарбники виявили українські дрони у глибокому тилу окупованих територій. Так, ЗСУ успішно використовують гоночні безпілотники як ракети. Про це повідомляє видання The Economist. При цьому перевага цього виду озброєння полягає в тому, що вони здатні атакувати цілі, захищені від вертикального бомбардування, передають Патріоти України.

Для атаки російських позицій українські оператори одягають відеоокуляри, щоб бачити довкілля як очима пілота. Самі дрони є досить компактними – їхня вага становить не більше половини кілограма.

"Перетворення гоночного безпілотника у військовий передбачає додавання додаткових батарейних блоків та бомби. Хоча для гонки достатньо радіусу дії в 500 метрів, зі зміною радіочастоти їх діапазон можна розширити до кількох кілометрів", – розповідають фахівці.

Важливою відмінністю гоночних дронів від будь-яких інших бомбардувальників є відсутність можливості атакувати кілька разів – вони вибухають, коли вони підривають свій вантаж.

При цьому їх перевага полягає в тому, що вони здатні атакувати цілі, захищені від вертикального бомбардування. Зокрема, російські окопи, які зазвичай мають бліндаж, де окупанти можуть сховатися від артилерійського вогню.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...