"Сюрприз" до Дня Незалежності: Росія тягне ешелони з ракетами до українського кордону

На шостому місяці повномасштабного вторгнення в Україну Росія стягує до українського кордону і на окуповані території ракети та боєприпаси, зокрема йде ешелон з Улан-Уде. Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ВСУ, передають Патріоти України.

Відзначається з Улан-Уде вийшов ешелон з боєприпасами: він складається з 28 вагонів і везе 32 ракети до зенітних ракетних комплексів з-300. У Страткомі очікують, що він прибуде до кордонів України у 20-х числах серпня.

У Страткомі також зазначили, що загроза обстрілу України як мінімум ракетами С-300 очевидна. "З урахуванням прибуття ряду ешелонів до 20–го числа очевидно і те, що вони концентруються до 24 серпня", - додали в управлінні. Також повідомляється, що в середині серпня з арсеналу комплексного зберігання боєприпасів в Котово було вилучено понад 120 контейнерів з ракетами до С-300.

Крім того, в Страткомі повідомляють, що 440 транспортно-пускових контейнерів (ТПК) до ЗРК С-300 зберігалися в районі Джанкоя в тимчасово окупованому Криму. Ще понад 60 ТПК до С-300 є на аеродромі Зябровка в Білорусі.

День Незалежності України:

Державне свято України, яке відзначається щорічно 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що заведено вважати датою відновлення незалежної держави.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...