"Сюрпризи" для мирних: Під час військових навчань у Білорусі снаряди прилетіли в село

У село Бор Лепельського району, яке розташоване за 5 км від білоруського полігону, прилетіли два снаряди. Один впав в озеро, а другий — прямо в сільський город. Відомо, що неподалік села розташований "Лепельський" полігон, де до 20 серпня будуть відбуватися анонсовані військові навчання білоруської армії. Про це повідомляє білоруське видання "Дзеркало", передають Патріоти України.

У приймальні Лепельського райвиконкому заявили, що вони нічого не знають про цей випадок, однак цей факт згодом підтвердили у Міністерстві оборони Республіки Білорусь.

"Через навчання могло щось вистрілити, але село знаходиться територіально далеко", - прокоментували у приймальні райвиконкому. Тим часом у Міноборони РБ заявили, що на полігоні "Лепельський" у ході контрольних занять зі стрільби артилерії в результаті рикошету два снаряди впали в озеро та болото. У відомстві зазначили, що сняряди впали в "межах безпечного віддалення від прилеглих населених пунктів".

Зазначимо, військові навчання в Білорусі продовжують на тиждень, починаючи від 29 квітня. Загальна кількість продовжень склала 16 тижнів. Востаннє білоруське військове керівництво продовжило навчання щонайменше до 20 серпня.

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...

"Бавовна" на військовому аеродрому РФ в Джанкої: У мережі показали супутникові знімки наслідків ударів

четвер, 2 травень 2024, 18:44

У ході нічної атаки 30 квітня по території аеродрому окупантів у Джанкої було знищено російську техніку ППО, про що свідчать відповідні супутникові знімки, передають Патріоти України. "Супутник Planet Labs зафіксував пошкодження військової техніки на а...