Скандал на Олімпіаді в Токіо: Білоруська спортсменка проситиме Австрію про надання політичного притулку

Збірна Білорусі зробила офіційно заяву про припинення участі на Олімпійських іграх в Токіо спортсменки Христини Тімановської, яку намагаються насильно вивезти з Японії. Про це повідомляє Фонд спортивної солідарності, передають Патріоти України.

Повідомляється, що Христина Тімановська нібито знімається зі змагань в Японії у зв'язку "з емоційно-психологічним станом". "За висновком лікарів, у зв'язку з емоційно-психологічним станом білоруської легкоатлетки Христини Тімановської, тренерським штабом національної команди з легкої атлетики прийнято рішення про припинення виступу спортсменки на Іграх XXXII Олімпіади. Отже, відкликана заявка спортсменки на участь у кваліфікаційних забігах на 200 м і в естафеті 4х400 м", - йдеться в повідомленні.

Сама ж Христина Тімановська спростовує цю інформацію і запевняє, що її не оглядали лікарі. "Мені просто сказали збирати речі і летіти додому", - заявила спортсменка в коментарі Єврорадіо.

В аеропорт Токіо Христину Тімановську привезли психолог білоруської делегації і представник НОК Білорусі. Як стверджує легкоатлетка, її хотіли посадити на рейс до Стамбула. У зону вильоту вже прибули волонтери і поліція, також очікується приїзд представників білоруської діаспори в Токіо.

Христина Тімановська зізналася, що боїться повертатися до Білорусі після скандалу на Олімпіади-2020.

Як повідомляє Telegram-канал NEXTA, в аеропорт Ханеда, куди привезли легкоатлетку, прибула знімальна група найбільшого телеканалу в Японії - NHK. Журналісти будуть висвітлювати скандал зі спробою насильницької депортації Тімановської з Японії.

Фонд спортивної солідарності пізніше повідомив, що Христину Тімановську з Токіо насильно намагається депортувати начальник відділу міжнародних відносин НОК Білорусі Василь Юрчик.

Пізніше прес-служба аеропорту Ханеда повідомила, що у них немає інформації про місцезнаходження білоруської легкоатлетки Христини Тімановської, яку хочуть насильно депортувати.

Сама ж Христина Тімановська після скандалу на Олімпіади-2020 планує просити політичний притулок в посольстві Австрії в Токіо.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...