Скандал набирає обертів: Власники будинку, в якому живуть Гогілашвілі та Левченко, мають паспорти РФ, отримані в Криму, - Бутусов

Власники будинку, в якому проживає колишній заступник голови Міністерства внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, звільнений після гучного скандалу з "розбірками" з правоохоронцями, разом із дружиною, помічницею президента Володимира Зеленського Марією Левченко, нібито мають громадянство Росії, а паспорти отримали у тимчасово окупованому Криму 2015 року. Йдеться про В'ячеслава та Діану Стрєлковських, передають Патріоти України.

Про це написав журналіст, головний редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов у понеділок, 20 грудня, на своїй сторінці у Facebook. Разом із ними у будинку проживав і начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Подружжя Стрєлковських отримало російські паспорти в Сімферополі 7 липня 2015 року. У документі про видачу зазначено, що паспорт замінюється замість того, що був оформлений навесні 2014 року. Місце реєстрації Стрєлковських у Криму – місто Ялта, вулиця Ялтинська, будинок 34.

Як пише Бутусов, дані про Стрєлковського також є у загальнодоступній базі Федеральної податкової служби Росії.

Зазначимо, йдеться про будинок у селі Хотів. Його площа – близько 350 кв. м. Як з'ясували журналісти, маєток помічниця Зеленського орендує через рієлтора. Реальний власник маєтку, згідно з інформацією з державного реєстру нерухомості, Діана Стрєлковська. Її чоловіка В'ячеслава Стрєлковського називають організатором низки великих конвертаційних центрів.

Раніше ми писали про те, що Гогілашвілі приховав у декларації витрати на оренду будинку під Києвом, в якому він живе із сім'єю і де "притулив" Кирила Буданова. Факт їхнього "співжиття" становить загрозу національній безпеці та має "турбувати" СБУ.

Зазначимо, що у біографії представника МВС знайшли й інші скандальні факти. Як стало відомо, раніше Гогілашвілі проживав у Росії, навіть був помічником колишнього російського боксера, політика Миколи Валуєва.

У декларації Гогілашвілі вказав своєю дружиною Марію Левченко. Йдеться про жінку, яку Зеленський називав серед своїх двох особистих помічників. За даними журналістки Тетяни Ніколаєнко, Левченко офіційно не працевлаштована в Офісі президента та отримує зарплату у "Кварталі 95". А сам Гогілашвілі має судимість за шахрайство.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...