Скандал породив ще більший скандал: У Зеленського несподівано скасували церемонію вручення орденів сім'ям членів екіпажу збитого в Ірані "Боїнга"

Рішення Банкової нагородити членів екіпажу званням "Герої України" наразилося на шквал критики з боку ветеранів АТО/ООС, як геть неадекватне. Адже і за менші звитяги відбувалися дрібнішими орденами. Однак скандал лише шириться.

У Зеленського несподівано скасували церемонію вручення нагород, які були присвоєні членам екіпажу збитого в Ірані «Боїнга» авіакомпанії «МАУ», інформують Патріоти України.

Вручити ордена «Золота зірка» повинні були членам сімей загиблих. Про скасування церемонії повідомила вдова командира екіпажу Катерина Гапоненко. За її словами, церемонію анулювали без пояснення причин.
«Без пояснення причин просто анулювали нагородження. Нам про це повідомили позавчора. Дивна ситуація. На всю країну повідомили про присвоєння звань Героїв України, а сьогодні про це просто замовчують, наче й не було нічого. Начебто це все нам наснилося», - поскаржилася вона, припустивши, що рішення про присвоєння звань Героїв України відстрочено на невизначений термін - чи то в зв'язку з локдауном, то чи в зв'язку з відсутністю остаточного звіту про катастрофу.
Зазначимо, що 8 січня, в річницю трагедії в парку «Вербовий гай» в Дніпровському районі Києва відкрили меморіал на згадку про загиблих пасажирів і екіпажу рейсу PS752 літака компанії «Міжнародні авіалінії України». На церемонії були присутні президент компанії Євген Дихне та заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.
Джерело: Страна

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...