Скандал у МОЗ продовжується: Міністр Скалецька бігає від співробітників, котрі поскаржилися на нове керівництво

Новий міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька досі уникає зустрічі з державними службовцями, які виступили проти дій нового політичного керівництва міністерства. Про це розповіла генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ Ірина Литовченко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українськe правдe.

“Вчора (26.09 – ред.) до мене в коментарі увірвався Раімов (радник міністра з питань комунікацій – ред.) і почав розповідати, що зустріч обов’язково буде сьогодні вранці. Зараз вже обід, а з нами досі ніхто не контактував. Ми знаємо, що міністр через кілька годин поїде з міністерства на зустрічі, і знову нічого сьогодні не відбудеться. На жаль, вони постійно обманюють”, – заявила Литовченко.

При цьому сама Скалецька у своєму Facebook публічно обіцяла, що зустріч відбудеться відразу після її повернення в Україну.

“Ми чекали вчора до 3 години дня, до нас ніхто не дзвонив, не збирав. Тоді ми самі написали і запропонували міністру зустріч. У мене під вікнами стоїть її службова машина. Через півгодини після нашого запрошення вона вибігла з будинку, сіла в машину і поїхала. Коли ми пішли в зал на 5:00, побачили, що вони додумалися ще десь сховати ключ від цього залу, щоб ми не могли зайти всередину”, – розповіла Литовченко.

У той же час радник міністра Дмитро Раімов пообіцяв, що велика зустріч відбудеться “найближчим часом”.

“Політична команда міністерства здивована тим, що співробітники, які за законом про державну службу, не повинні бути політиками, а повинні бути професіоналами, почали політичну війну проти міністра”, – сказав він.

Раімов стверджує, що міністру ніхто не дзвонив і не заходив до неї з пропозицією зустрітися.

“Наші колеги вирішили зробити політичний крок і покликати міністра через соціальну мережу. Зараз міністр вивчає результати роботи департаментів, їх звіти, розпочато великий аудит. Найближчим часом буде великий діалог з усіма сторонами конфлікту: і паном заступником, і нашими колегами з Управління”, – заявив він.

Радник міністра додав, що зустріч буде в неробочий час.

“Позиція міністра і команди, впевнені, що в директорах її поділяють – менше політики, більше роботи на продовження реформ”, – резюмував Раімов.

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...