Скандал у НБУ: Рожкову замість звільнення позбавили частини повноважень

Правління регулятора забрало з підпорядкування Катерини Рожкової шість ключових для нагляду за банківським ринком департаментів.

Правління Національного банку України позбавило першу заступницю голови регулятора Катерину Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери. Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на джерела в НБУ, передають Патріоти України.

«Правління Національного банку позбавило першу заступницю голови НБУ Катерину Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери», - пише видання.

Так, джерела в НБУ повідомили, що відповідне рішення ухвалило правління регулятора 20 жовтня. Зокрема, своїм рішенням правління НБУ змінило структуру регулятора, створивши у ньому нову вертикаль підпорядкування. «До неї увійшли Департамент методології регулювання діяльності банків, Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінустанов, Управління захисту прав споживачів фінансових послуг, Департамент з управління діяльністю корпоративного недержавного пенсійного фонду НБУ. Цю вертикаль управління закріпили за Рожковою», - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що правління регулятора забрало з підпорядкування Рожкової шість ключових для нагляду за банківським ринком департаментів та передало їй три підрозділи, які не відіграють суттєвого значення у регулюванні банків.

Раніше у підпорядкуванні Рожкової було сім структурних підрозділів: Департамент банківського нагляду, Департамент виїзних перевірок, Департамент нагляду за ринком небанківських фінансових послуг, Департамент фінансового моніторингу, Департамент ліцензування, Департамент методології регулювання діяльності банків та Департамент аналітики та наглядових технологій. Всі ці департаменти, крім Департаменту методології регулювання діяльності банків, тепер перейшли у вертикаль управління Шевченка.

Тепер у підпорядкуванні голови правління НБУ Шевченка 15 підрозділів - це майже половина всіх структурних одиниць НБУ. ЗМІ раніше повідомляли, що правління Нацбанку може піти на подібний крок для того, аби змусити членів правління НБУ часів Якова Смолія подати у відставку.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...