Скандал з відключенням Starlink для ЗСУ: Ілон Маск назвав зрадниками тих, хто називає його зрадником, бо "США не воюють із РФ"

Ілон Маск знайшов виправдання своїй позиції щодо РФ і зв'язки з Путіним

Американський мільярдер і винахідник Ілон Маск заявив, що не вважає себе зрадником після новини про обмеження роботи супутникового інтернету Starlink для українських військових поблизу Криму. Про це він написав у соцмережі Х в понеділок, 11 вересня.

"Конгрес США не оголошував війну Росії. Якщо хтось і є зрадником, то це ті, хто називає мене таким", - заявив Маск.

Бізнесмен наголосив, що є громадянином Сполучених Штатів і має лише цей паспорт. "Що б не сталося, я буду воювати за Америку і помру в ній", - додав Маск.

Нагадаємо, раніше телеканал CNN із посиланням на нову біографію мільярдера повідомив, що Маск дав команду відключити мережу супутникового зв'язку Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати атаку, яку Україна готувала проти російського Чорноморського флоту. Сам Маск заявив, що система в цьому районі не була включена і він відхилив запит України на її активацію, щоб не стати співучасником атаки на флот РФ.

У ГУР Міноборони України зазначили, що інформацію про те, що Маск наказав відключити Starlink над Кримом, треба ретельно перевірити. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що супутниковий інтернет від Starlink є "життєво важливим інструментом" для України і має повноцінно використовуватися.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...