Скандал зі звільненням українського повіреного в Грузії: В історії раптом виринули... пралки

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе відреагував на рішення міністра закордонних справ України Андрія Сибіги щодо рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії Михайла Харишина. Зауважив, що таке рішення не є політичним, а пов'язане із купівлею побутової техніки. Про це йдеться у матеріалі SOVA, передають Патріоти України.

Кобахідзе не вважає подібне рішення політичним актом: "За нашою інформацією, це не політичний акт. Конкретний представник, якщо не помиляюся, який має і дипломатичний статус, закуповував побутові предмети. Це було визнано неадекватним у світлі війни, що триває, і це стало причиною його відкликання. Це та інформація, якою ми володіємо".

Він пов'язує це із закупівлею предметів домашнього вжитку, проте деталі в матеріалі не уточнюють: "Тобто, на відміну від відкликання посла, це не політичний акт: це пов'язано з купівлею представником конкретного посольства предметів домашнього вжитку, які він не повинен був купувати в умовах війни, на думку української влади. Йдеться про пральні машини".

"Можливості змінюються": Експерт розповів про розвал російської агентурної мережі на Заході

вівторок, 10 вересень 2024, 6:57

Після початку повномасштабної війни проти України російська розвідка у країнах Заходу втратила багато можливостей, але все ще має свої мережі шпигунів, передають Патріоти України. Таку думку в етері Еспресо висловив керівник "Центру безпекових дослідже...

"Доведеться замислитися": Буданов розповів, коли економіка Росії відчує болючі наслідки війни

вівторок, 10 вересень 2024, 0:15

Влітку наступного 2025 року економічні наслідки війни стануть болючими для РФ Таку думку начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловив під час бесіди з Сергієм Жаданом на харківському "Радіо Хартія", передають Патрі...