Скандально відома противниця допомоги Україні йде з Конгресу США - CNN

Представник Республіканської партії Вікторія Спартц від штату Індіана оголосила, що хоче залишити Конгрес США. CNN повідомляє, що противниця виділення Україні військової допомоги не балотуватиметься на жодну посаду у 2024 році, передають Патріоти України.

Тобто Спартц відмовляється від участі в боротьбі за місце, яке обіймає сенатор-республіканець Майк Браун. Він балотується на посаду губернатора. "Я виграла багато важких боїв для людей та наполегливо працюватиму, щоб виграти ще кілька в наступні два роки. Однак бути мамою, яка працює, важко, і мені потрібно більше часу проводити з двома моїми старшокласницями, тому я не буду балотуватися на жодну посаду у 2024 році", - заявила Вікторія.

Рішення Спарц розчищає шлях для депутата Джима Бенкса в конкурентній боротьбі на праймеріз республіканців у Сенат в Індіані.

Чим відома Вікторія Спартц

Коли Спартц було обрано до Палати представників у 2020 році, вона стала першим членом Конгресу - уродженцем України.

23 грудня 2022-го року Спартц проголосувала проти законопроекту про видатки, яким передбачалася допомога Україні. Та документ все ж ухвалили.

У жовтні 2022-го року Вікторія Спартц у Конгресі проголосувала проти виділення додаткових $12,3 млрд для України. Свого рішення конгресвумен українського походження не пояснила.

Також вона заявляла, що США нібито сумніваються, що американська допомога доходить до ЗСУ. У Білому домі тоді відповіли: після перетину кордону зброя – власність України.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...