Скаржився на відсутність прогресу по Донбасу і не тільки: Зеленський провів телефонну розмову із Меркель

Президент України повідомив канцлеру Німеччини про загибель під час обстрілу українського військового на цьому тижні та про пораненого напередодні.

Президент Володимир Зеленський заявляє про відсутність прогресу у мирному врегулюванні на Донбасі, окрім встановлення режиму припинення вогню, хоча Україна виконала всі домовленості, досягнуті на зустрічі лідерів «нормандської четвірки» в Парижі у грудні 2019 року. Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він розповів під час телефонної розмови з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передають Патріоти України.

Зокрема, Зеленський детально проінформував канцлера Німеччини про ситуацію на Донбасі, наголосивши на тому, що режим припинення вогню, який триває з 27 липня 2020 року, загалом дотримується, хоча й зі складнощами та провокаціями. Президент поінформував про загибель під час обстрілу українського військового на цьому тижні та про пораненого напередодні.

Обидві сторони визнали, що перемовини радників лідерів «нормандської четвірки» 12 січня цього року в Берліні були непростими, але конструктивними. Україна та Німеччина очікують на наступні консультації 22 січня. Також Зеленський закликав Німеччину долучитися до міжнародної платформи з деокупації Криму і запросив Меркель завітати до Києва з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...