Сказала, що Скадовськ - це Україна: На Херсонщині окупанти до смерті замучили жінку, а її чоловіка побили

Окупанти вбили мешканку Скадовська Херсонської області за патріотичну позицію, а її чоловіка побили. 56-річну Тетяну Мудренко та 60-річного Анатолія Орєхова викрали з власного двору 7 жовтня, передають Патріоти України.

За даними очевидців, до подружжя прийшли колишні співробітники Національної поліції України, що співпрацюють з окупантами, пише"Медійна ініціатива за права людини". Через тиждень Наталія Чорна, сестра-близнючка Тетяни, отримала з невідомого номера фото тіла сестри в морзі.

Разом із фото направили висновок судмедексперта, у якому причиною смерті було вказано удушення."Тетяна – медсестра. Її добре знають у місті. Раніше вона привозила дітей з інвалідністю з Дніпра до Скадовська на відпочинок. Завжди була активною, вела здоровий спосіб життя, не мала шкідливих звичок – не раз долала відстань від Скадовська до острова Джарилгач вплав", – розповіла Наталія Чорна.

Вона додала, що перші місяці окупації сестри провели разом у Скадовську, захопленому 24 лютого. Мешканці міста виходили на мітинги, і Наталя з Тетяною ходили на кожен.

Люди скандували патріотичні гасла та співали українські пісні, вимагали звільнення з полону міського голови Скадовська Олександра Яковлєва.

"У мерії забарикадувалися буряти і дивилися на нас із вікон. Якось вони пообіцяли, що відпустять мера, підігнали вантажівки, вивантажили коробки і несподівано почали діставати з них гранати і кидати їх у людей, пускали по натовпу автоматні черги. Гнали нас два квартали. З сестрою всі знімали телефони і записували прямі ефіри в соцмережах. Після цього місто погасло, всі ходили похмурі. За час окупації місцевих так залякали, що зараз, коли вони проходять повз військових РФ, то не підводять очей", – сказала Наталія.

Згодом вона виїхала з окупації до Дніпра. Тетяна телефоном розповідала їй про окупацію, скаржилася на колаборантів, яких ставало дедалі більше.

Про зникнення сестри та її чоловіка Наталія дізналася із закритого проукраїнського чату міста. За кілька днів в іншій групі з'явилося повідомлення: "Привезли жінку із удушенням".

"Я зателефонувала до окупованої поліції, там відповіли, що знають, як мене звуть, і пригрозили, що чекають на мене. Я запанікувала, почала телефонувати знайомим, які колись працювали в правоохоронних органах", – сказала Наталія.

Спочатку окупанти по телефону заперечували факт загибелі Тетяни, проте 15 жовтня підтвердили. Наталі надіслали фото з місцевого моргу.

"Одна місцева мешканка розповіла мені, ніби Тетяну поліцейські-колаборанти показово повісили перед будинком суду. Люди кажуть, що причиною могла стати фраза сестри "Скадовськ – це Україна", – сказала Наталія.

Друзі Тетяни кажуть, що вона дуже любила свою країну. Під час окупації їздила на велосипеді, прикрашеному українським прапором.

11 днів про долю її чоловіка Анатолія нічого не було відомо. 18 жовтня з'явилася інформація, що його відпустили з полону і дозволили поховати дружину.

У Скадовську кажуть, що підозрюваних у партизанщині окупанти катують за містом, у дитячому таборі "Слава", де розміщуються військові РФ.

"Поліцейські-колаборанти люблять повторювати, що звідти ніхто не повертається. За табором, скотобійнею, очисними спорудами міста та на території цвинтаря риють траншеї. Місцеві припускають, що там можуть ховати закатованих", – каже Наталя.

Подальша доля чоловіка Анатолія Орєхова залишається невідомою. Родина Тетяни Мудренко звернулася до українських правоохоронних органів

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...