Сказали, що "не прийняти не можна": Затриманим на протестах проти мобілізації в Москві вручили повістки

Деяким затриманим на акціях протесту проти оголошеної президентом РФ Володимиром Путіним часткової мобілізації вручали повістки до військкоматів, інформують Патріоти України.

Як повідомляють правозахисники та ЗМІ, затримані в Москві розповіли, що в декількох відділах поліції їм вручали повістки. За даними правозахисників, це відбувалося в районах Соколина Гора, Любліно, Східне Ізмайлово, Текстильники і Алтуф'єво.

В ОВС по району Марфіно зайшла людина в цивільному і заявила, що зараз вручатиме повістки, а до ОВС по району Проспект Вернадського, як повідомляли вночі затримані, приїхали співробітники військкомату. Як мінімум одному із затриманих погрожували кримінальною справою через відмову підписати повістку, стверджує правозахисний проект "ОВС-Інфо".

Дружина затриманого на акції москвича розповіла "Медіазоні", що її чоловіку вручили повістку в ОВС по району Соколина Гора: "Мого чоловіка затримали на Арбаті, відвезли в ОВС на Соколиній горі і видали там на завтра повістку до військкомату. Він її підписав. Йому особисто вручав [повістку] комісар. На відео вони знімали, як вони вручають йому повістку і говорили, що він не може не прийняти її, тому що він громадянин Російської Федерації і зобов'язаний з'явитися завтра в комісаріат".

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...