Сказав, що "гуманітарка": Син чиновника з Харківщини на Maybach привозив в Україну речі в сумках Louis Vuitton

Олександр Войтенко, чий батько — Віктор Войтенко — очолює Красноградську райдержадміністрацію, став фігурантом розслідування "Батальйон Монако 2". Чорно-сріблястий Mercedes-Maybach Олександра Войтенка на харківських номерах помітили в Монако, але він стверджував, що лишається в Україні, а за кордон з'їздив лише раз, за гуманітарною допомогою. Автор розслідування Михайло Ткач повідомив, що 12 вересня син голови Красноградської РДА вʼїжджав до України через контрольно-пропускний пункт "Тисобеч" (угорська сторона кордону), передають Патріоти України.

"Митники, кажуть, звернули увагу на чоловіка на новому Maybach, який оформлював Tax Free (повернення суми податку на додану вартість) на речі на десятки тисяч доларів і сфотографували на памʼять. Сумки Louis Vuitton та інші конче необхідні речі для військових. На фото не видно якого саме бренду плитоноска. Вже на українській стороні на КПП "Вілок", кажуть митники, Олександр Войтенко речі не розмитнював, завіз як свої. Вчора митники почитали новини і впізнали того самого "модника", який стверджує, що "їздив за гуманітарною допомогою для батальйону" і передали фото. Треба ще перевірити чи бува цей новий Maybach не завезений під час нульового розмитнення (тут потрібна допомога). Бо щось цей волонтер чим далі тим патріотичніше", — написав розслідувач.

Автівка вартістю близько 7 мільйонів гривень зареєстрована на приватне сільськогосподарське підприємство Валківського району, дізналися журналісти. Керівником цього підприємства є син голови Красноградської райдержадміністрації Віктора Войтенка — Олександр Войтенко. Чоловік розповів, із якою метою та на яких підставах він виїжджав за кордон. Олександр Войтенко зазначив, що, на відміну від батька, не є держслужбовцем. За його словами, авто було придбане для підприємства до війни, а в цьому році доставлене в Україну та зареєстроване. Войтенко відмовився говорити, хто перебував за кермом авто, коли його помітили в Монако. Підприємець також додав, що як аграрій він заброньований від мобілізації.

"З початку війни я перебуваю у Шарівці, на своєму робочому місці, я весь час живу в Харківській області. Я підприємець і виїжджав на кілька днів офіційно за гуманітарною допомогою для батальону і по питанню експорту сільгосппродукції" — розповів Олександр Войтенко.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...