Сказав, що це - компроміс: Орбан висунув нову умову щодо 50 млрд євро для України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтвердив, що минулої суботи Будапешт направив до Брюсселя компромісну угоду щодо розблокування фінансування для України у розмірі 50 млрд євро. Про це він сказав в інтерв’ю французькому журналу Le Point, оприлюдненому у вівторок, 30 січня, передають Патріоти України.

За його словами, компроміс полягає у тому, що гроші Україні виділятиметься за умови, "якщо ви гарантуєте, що кожного року ми будемо вирішувати, чи будемо продовжувати надсилати ці гроші, чи ні". І це щорічне затвердження має відбуватись одноголосно усіма членами ЄС.

"На жаль, ця позиція розуміється або інтерпретується деякими країнами як засіб щорічного шантажу…Наша позиція полягає в тому, що мова йде не про шантаж правом вето, а про відновлення і збереження єдності Євросоюзу", – стверджує Орбан.

Як відомо, у грудні 2023 року Віктор Орбан наклав вето на "мегапакет", який включав 50 млрд євро для України, видатки на міграційні програми, фінансування Фонду солідарності ЄС та оборони. До розгляду цього документа лідери ЄС повернуться 1 лютого.

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...