"Скажу так": Виробляти Patriot дуже складно і дорого, краще робити власну зброю, - Юсов

Україні не потрібно робити зенітно-ракетні комплекси Patriot, тому що вони дуже дорогі та складні у виробництві. Треба виробляти таке озброєння, яке можна буде самостійно модернізувати. Про це "Фокусу" заявив спікер Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передають Патріоти України.

"Нам потрібно робити не свої Patriot, а системи, які ми можемо виробляти, вдосконалювати та модернізувати. Patriot дуже дорогі та складні у виробництві. Як і Abrams. Але українська школа танкового будівництва, українська школа виробництва, обслуговування та експлуатації систем протиповітряної та протиракетної оборони, відома у світі", — сказав Юсов.

Він уточнив, що Україна продовжує виробництво, ремонт та вдосконалення багатьох засобів ураження та протиповітряної оборони. Спікер ГУР МО не став уточнювати, про що йде мова, але наткнув, що систематичне падіння російських літаків останнім часом не випадкове.

"Скажу так: чимось було знищено російський літак А-50, а також Ту-22М3 на відстані від українського кордону понад 300 км. Без деталей, але це було зроблено не зброєю міжнародних партнерів, а зброєю, удосконаленою українськими фахівцями", — наголосив Юсов.

Удар під дих: Російський Туапсинський нафтопереробний завод зупинився після атаки безпілотників

субота, 18 травень 2024, 9:55

Пожежа, спричинена атакою українського безпілотника на російський Туапсинський нафтопереробний завод на узбережжі Чорного моря, призвела до екстреної зупинки заводу. Але є можливість досить швидко його перезапустити, пише Reuters з посиланням на два д...

Оточення Харкова можливе? Військовий експерт відповів, чи вдасться ворогові захопити місто

субота, 18 травень 2024, 9:05

Російські окупанти не мають достатньо сил для прориву до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини. Про це сказав генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспрес...