"Скелет" з кремлівської шафи смердить страшним злочином. "Свідчення Чуркіна в Радбезі ООН ще відгукнуться РФ": Дипломат нагадав, якою брехнею Росія виправдовувала агресію проти України

Бовкнувшего зайве Чуркіна поховали, але справа вже була зроблена

У День пам’яті захисників Донецького аеропорту постійний представник України при ООН Сергій Кислиця нагадав, як свого часу на засіданні Ради Безпеки Росія виправдовувала агресію проти України, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"Чуркін (тодішній постпред Росії при ООН, нині покійний. - Ред.) намагався виправдати дії Росії наявністю "копії оригіналу заяви" Януковича, який звернувся до РФ із проханням використати підрозділи збройних сил Росії в Україні", - зазначив Кислиця.

За його словами, це був безпрецедентний випадок в історії ООН після завершення холодної війни, коли "постійний член Ради безпеки, радше країна, яка захопила це місце, вчиняє такі дії".

"Звертаюся до президента Росії Володимира Володимировича Путіна з проханням використати збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності, захисту населення України. Віктор Янукович, 1 березня 2014 року", - цитував Віталій Чуркін на засіданні Радбезу ООН лист президента-зрадника.

Проте згодом Дмитро Пєсков заявив, що листа Януковича не було, зауважив Сергій Кислиця. Він навів слова речника президента РФ: "Річ у тому, що жодного листа офіційно до адміністрації президента не надходило. Жодного подібного документа в адміністрації президента не реєструвалося".

"Тобто посол Путіна на весь світ заявив, що лист Януковича існував, а рупор Путіна - що не було жодного листа", - зазначив Кислиця.

Незадовго до цих заперечень Пєскова Чуркін помер – "чи то отруївся, чи то серцевий напад стався", нагадав український дипломат. І наголосив: свідчення Чуркіна в Радбезі ООН ще відгукнуться Росії – "така доля чекає на всіх убивць та їхніх посіпак".

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...