"Схід-2022": Китай відправить свої війська на спільні навчання до Росії

Китай відправить військовий контингент до Росії для участі у спільних навчаннях "Схід-2022", які пройдуть на території Росії з 30 серпня до 5 вересня. Про це у середу, 17 серпня, повідомляє агенція Reuters з посиланням на міністерство оборони КНР, передають Патріоти України.

Участь Народно-визвольної армії Китаю у військових маневрах "не пов'язана з поточною міжнародною та регіональною ситуацією", йдеться у заяві оборонного відомства КНР. Китай долучається до навчань "Схід-2022" вперше.

"На меті - посилити практичну та дружню співпрацю з арміями країн-учасниць, підвищити рівень стратегічного співробітництва між учасниками та посилити здатність реагувати на різні безпекові загрози", - заявило міністерство оборони КНР. У маневрах також братимуть участь військові з Індії, Білорусі, Монголії і Таджикистана та інших країн. Минулого разу вони проходили у 2018 році.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...