"Схлопнулися" б за два дні: Жданов розповів, чим для Росії могла б обернутися мобілізація

Для країни-агресорки Росії зараз найбільш вигідний варіант для поповнення запасу кадрів для війни в Україні - це прихована мобілізація, передають Патріоти України.

Втім, навіть таке залучення до війська вже дає збої. Саме тому Росія починає формувати так звані "добровольчі батальйони". Для них армія агресора буде збільшувати грошове утримання, а також покращувати умови. Про це в ефір "Апостроф TV" сказав військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, економіка Російської Федерації далеко не в найкращому стані. Саме тому для України "оголошення мобілізації в Росії, було б святом".

"Якщо ( в РФ - Ред.) призвуть 17 мільйонів військовозобов'язаних - так приблизно оцінюється російський мобресурс, то вони б "схлопнулися" за два дні. Стільки людей нагодувати, переодягнути, озброїти, поставити до строю і утримувати вони фізично не змогли б. На жаль, такого не станеться. Скоріш за все, в Росії те ж саме і розуміють", - наголошує експерт.

Рівень прихованої мобілізації теж починає знижуватися. Молодь не дуже активно хоче брати участь у розв'язаній Кремлем війній в Україні.

"Не викликають до військкоматів молодиків, які недавно відслужили чи пройшли гарячі точки. Так, вони прийшли до військкоматів, з ними бесіди провели: хтось відмовився, хтось погодився (служити - Ред.). Зараз починають готувати "добровольчі батальйони", куди приходять люди 50+, а не молодь. Бо молодь розуміє, що таке війна, що таке західний спосіб і рівень життя. Вони хочуть жити так, як на Заході, а не так, як вони сьогодні живуть в РФ - за винятком великих міст - як от Санкт-Петербурга чи Москви", - розповів Олег Жданов.

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...