"Сховали в кущах, наче худобу": Російський "мобік" поскаржився, як їх обдурили щодо зустрічі із Шойгу

У Росії військовий, призваний на службу в межах "часткової" мобілізації, поскаржився на обман щодо зустрічі з міністром оборони країни-агресора Сергієм Шойгу, яку нещодавно активно транслювали по всіх пропагандистських телеканалах. За його словами, публіці вкотре збрехали, показавши бадьорих та навчених контрактників, а щойно мобілізованих сховали у лісі, передають Патріоти України.

Відповідні скрини посту опублікував у Telegram головний редактор видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов. Він повідомив, що пост-скаргу написав призовник Іван Волохов (щоб переглянути фото, доскрольте до кінця сторінки).

"Днями всі ви бачили но всіх каналах чудову зустріч міністра оборони Шойгу з мобілізованими, розміщеними в Московській області, військовій частині 55338, 3-й батальйон. Гарний стрій на плацу, навчання, спілкування міністра, репортажі на телеканалі "Зірка", ать-два краса", – почав військовий РФ.

За його словами, жодної справжньої зустрічі Шойгу з призовниками навіть не планувалося. Для цього до частини спеціально прибули контрактники.

"Так ось, друзі. Вам знову наклали у вуха. Жодного спілкування міністра з мобіками не було. Зранку нещасних мобіків (800, на хвилиночку, людей) сховали в лісі. У холодному. У мокрому. І тримали майже цілий день, до від'їзду міністра, який у цей час спілкувався з вистроєними на плацу контрактниками", – розповів мобілізований.

Він назвав цей пост заявою, адресованою "Путіну або Господу Богу, якого немає", і процитував слова товариша по службі: "Як сказав син мого друга: "Сховали в кущах, наче ми худоба".

Бутусов зазначив, що призовник із резервної мотострілецької бригади ЗС РФ у навчальному центрі, яка повністю комплектується з мобілізованих військовослужбовців.

"Цікаво, що мобілізований називає номер частини, який збігається з номером 1-ї бригади управління Західного військового округу, яка базується в селищі Селятино Московської області. Це може свідчити про те, що резервна бригада розгортається та готується на базі 1-ї бригади та під керівництвом її командирів та інструкторів", – прокоментував журналіст.

Також він додав, що пост датується 14 жовтня і вкотре свідчить про показуху під час бойової підготовки, яка є звичайною справою в РФ. Бутусов вважає очевидним те, що в країні-агресорі робиться ставка на природний відбір на фронті й відсіювання особового складу.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...