Схоже, Кремль таки змирився з черговою "геополітичною катастрофою": Проросійський уряд Орбана підтримав вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Угорщина підтримує членство Швеції та Фінляндії в НАТО і подав документи на ратифікацію в Національні збори. Про це повідомив журналістам на брифінгу в суботу міністр Гергей Гуйяш, керівник апарату прем'єр-міністра Віктора Орбана, передає Politico.

Зокрема міністр сказав, що розширення НАТО за рахунок двох північних країн буде ратифіковано найпізніше до середини грудня.

На запитання журналіста, чи стане НАТО сильнішим зі вступом Фінляндії та Швеції, Гуйяш відповів, що сподівається на це. Він додав, що можна дискутувати про те, чи відповідає таке розширення інтересам національної безпеки Угорщини, але сказав, що зараз це не має значення.

Угорщина і Туреччина є єдиними країнами НАТО, які ще не ратифікували вступ Швеції і Фінляндії до альянсу - процес, який почався незабаром після вторгнення Росії в Україну в лютому.

Прем'єрка Фінляндії Санна Марін днями сказала, що не очікує блокування заявки Угорщиною або Туреччиною, але вважає реальними ризики затримки цього процесу.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...