"Схоже, вчорашня розмова Меркель з Лукашенком була не спробою домовитися", - Дмитро Вовнянко

"Схоже вчорашня розмова Меркель з Лукашенком була не спробою домовитися - то було останнє китайське попередження. Пізніше прийшла новина, що Німеччина зупинила сертифікацію газогону "Північний потік-2". А тепер вслухайтеся в причину", - пише блогер та журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Німеччина заявила, що власником німецької частини трубопроводу "Північний потік - 2" мусить бути компанія зареєстрована в Німеччині. А нинішній власник "Nord Stream 2 AG" - швейцарська компанія. Раніше якось цього ніхто не помітив - уявляєте?
Тобто зараз "Nord Stream 2 AG" мусить створити дочірню компанію у Німеччині, передати туди всі свої активи, знову подати заявку... і знову 4 місяці.
І знаєте. що найбільш цікаво? Якщо оця німецька компанія у Німеччині якось порушить законодавство Німеччини (наприклад почне подавати газ до завершення сертифікації), від німецького правосуддя їй не втекти ніяк. Штрафи їм тоді випишуть - ми таких грошей навіть не розуміємо.
І ще. Німці поки що взагалі ніяк не відреагували на те, що контора "Nord Stream 2 AG" - дочірня фірма Газпрому. Тобто компанії - постачальника газу. А за німецькими законами постачальник і оператор трубопроводів це мусять бути дві різні фірми.
Уявіть які рила будуть у Лаврова і Путіна, якщо через 4 місяці німці скажуть, мовляв, а чого це ви одна фірма? А ну, все зроблене досі - нафіг, шукайте іншу фірму, робіть їй німецьку дочку, і тоді... Правда весело?
У Кремлі схоже все це уже це оцінили - прямо сьогодні на білорусько-польскому кордоні мігранти пішли на штурм. Поляки застосували світло-шумові гранати і водомети. Штурм відбитий. Москва у ЗМІ знову погрожує задрати ціни на газ. А експерти тихо говорять, що такими темпами Газпром взагалі втратить ринок Європи. Він і так на межі. Європа над цим уже працює".

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...