"Схильні до дискредитації ЗС РФ": У Росії встановлюють стеження за родичами ліквідованих в Україні російських військових, - ГУР Міноборони

В РФ близьких родичів російських військовослужбовців, які загинули на території України або беруть участь у війні, ФСБ розглядає як схильних до «публічного розповсюдження хибної інформації та скоєння дій з дискредитації ЗС РФ». Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України, передають Патріоти України.

Зазначається, що управління ФСБ РФ по Костромській області надіслало голові Вохомського муніципального району запит щодо надання довідкової інформації про осіб, схильних до скоєння злочинів за ст. 207.3, ст. 280.3 кримінального кодексу РФ (публічне розповсюдження хибної інформації та скоєння дій з дискредитації ЗС РФ). При зборі такої інформації особливу увагу приділяють близьким родичам військовослужбовців, які беруть участь у війні проти України або загинули під час бойових дій.

Крім того, в РФ активізували набір до приватних військових компаній. Через брак охочих, активізується рекрутування у місцях позбавлення волі, зокрема, розташованих у Республіці Адигея. Після підписання та виконання контрактів з ПВК обіцяють ув’язненим повну амністію.

Збір рекрутів відбувається на військовому полігоні поблизу хутору Молькіно Краснодарського краю. Він відомий як база підготовки бойовиків ПВК Вагнер.

Також повідомляється, що аналогічна робота проводиться у місцях позбавлення волі в Ростові-на-Дону, Санкт-Петербурзі та Нижньому Новгороді. Стаття, за якою було засуджено конкретну людину, неважлива. Навіть якщо це вбивство або інші тяжкі злочини. Всім обіцяють повну амністію після шести місяців «служби», зазначають у розвідці.

При цьому наголошується, що такі «добровольці» мають носити спеціальні жетони, які вказують на їхній статус. Їм заборонено мати смартфони — тільки застарілі кнопкові телефони.

«У ході співбесід, які проводяться військовослужбовцями головного управління генерального штабу ЗС РФ, до відома новобранців доводять, що протягом двох місяців планується набір до 10 000 добровольців. Після цього склад ПВК буде передислокований на територію Донбасу. Серед основних завдань — встановлення контролю над дорогами на напрямку Ізюм — Слов’янськ — Бахмут», — йдеться у повідомленні.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...