Скібіцький пояснив, як рахує ворожі втрати Україна й чому цифри Генштабу відрізняються від західних


Генеральний штаб Збройних сил України під час підрахунку втрат окупантів враховує всіх військових РФ – регулярну армію Росії, а також 1-й та 2-й армійські корпуси терористів "Л/ДНР". Захід має іншу методику обчислення того, скільки живої сили втратили загарбники, передають Патріоти України.

Про це пояснив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький. Про кількість ліквідованих ворожих солдатів він розповів у спільному подкасті "Української правди" та Центру оборонних стратегій.

Наприклад, американська розвідка рахує лише військовослужбовців ЗС РФ. Однак, наголосив Скібіцький, регулярні російські війська й армійські корпуси "ЛНР" і "ДНР" "становлять одне угруповання з єдиним командуванням".

"Ми пам'ятаємо, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей було видано близько мільйона російських паспортів, плюс ми беремо те угруповання, яке було створене з 2015 року – 1-й та 2-й армійський корпус – це 8-а армія Південного військового округи РФ. Не вважати їх російськими військами неправильно, оскільки вони діють у першій лінії", – пояснив представник ГУР.

Він додав, що в РФ уже починають з'являтися проблеми з людським ресурсом, що виходить у публічний простір.

"Пішли втрати загиблими та пораненими, люди повертаються додому й розповідають, що тут відбувається. Якщо в перші місяці це була бравада, то тепер ситуація поступово змінюється. Не так уже й багато охочих йти воювати", – підсумував Скібіцький.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...