"Скільки мотузочці не витися, а кінець буде": Конгрес вимагає пришвидшити екстрадицію Фірташа до США. Держдеп погодився і дав роз’яснення

Держдеп роз’яснив позицію США щодо екстрадиції Фірташа

Позиція Сполучених Штатів щодо екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа не змінилася. У США очікують завершення правових процедур в Австрії. Про це в коментарі українській службі Голосу Америки розповів заступник помічника Державного секретаря США Джордж Кент, зазначають Патріоти України.

"Австрія - це країна з верховенством права, і вони мають певні правові процедури. Наша позиція залишається такою ж, як у 2014 році. Ми засудили Фірташа за злочини, і ми продовжуємо працювати з австрійцями, при цьому поважаючи їхній правовий процес", - сказав посадовець.

На запитання, які інструменти можуть використати Сполучені Штати, щоб домогтись екстрадиції, Кент додав, що в США працюють у цьому напрямку з австрійською владою.

"Оскільки ми поважаємо верховенство права в Австрії, вони досі проходять через процес апеляцій у справі екстрадиції. Ми перебуваємо в контакті з австрійцями, але це їхній процес і він має бути завершений", - сказав дипломат.

Раніше група конгресменів направила до Державного департаменту листа з проханням активізувати зусилля з екстрадиції олігарха до США - припустивши, що Фірташ корумпував австрійську судову систему. "Ми стурбовані тим, що пан Фірташ використав своє значне багатство та зловмисний вплив, щоб зруйнувати правову систему цієї країни для уникнення екстрадиції та відповідальності перед законом", - йдеться в листі.

Своєю чергою, Крістіна Зальцборн, речниця окружного суду Відня з кримінальних справ у коментарі Голосу Америки заявила про відсутність рішення щодо Фірташа. "Запит на відновлення справи є доволі обширним, як і заяви прокуратури та зустрічної сторони. Таким чином ми не можемо передбачити, коли слід очікувати рішення", - заявила Зальцборн.


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...