Скільки найманців "ЛДНР" перейшло на бік України: СБУ озвичила цифри

З серпня 2015 року та по теперішній час, українській владі добровільно здалися 383 сепаратиста з ДНР і ЛНР. В тому числі, 128 осіб в минулому році і 16 осіб з початку 2019 року. Про це заявили в департаменті контррозвідки СБУ, зазначають Патріоти України.

Всі ці люди склали зброю в рамках програми СБУ "На тебе чекають вдома". Вона передбачає, що учасники незаконних збройних формувань можуть перейти на сторону України з найменшими втратами. І це поки єдиний шанс для сепаратистів, що не здійснювали тяжких злочинів (вбивств, тортур, згвалтувань, нападів на підприємства) законно вибратися з болота "русского мира".

Як підкреслили в СБУ, програма "не встановлює законодавчих гарантій і процедур звільнення осіб від кримінальної відповідальності", а лише передбачає консультативну допомогу цим людям у припиненні ними протиправної діяльності. В СБУ відзначили, що в цьому відношенні тісно співпрацюють з Національною поліцією, оскільки більшість правопорушень розслідуються саме поліцейськими. Для участі в програмі "На тебе чекають вдома" досить повідомити про свої наміри будь-яким зручним способом.

Поки дана програма - єдиний спосіб для сепаратистів "помиритися" з українським законодавством. Але в контексті повернення миру на Донбас, незабаром можуть з'явитися і інші можливості.

Джерело: Апостроф

У пеклі гості: ЗСУ "денацифікували" російського окупанта з дев'ятьма судимостями

вівторок, 16 квітень 2024, 8:43

Українські воїни ліквідували чергового російського окупанта із Володимирської області РФ. Загарбник на прізвисько "Лямба" дивом вижив під час удару HIMARS по російських окупантах на полігоні в Трудовському, де РФ зазнала значних втрат, але висновків н...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали: