Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України.

“Ми маємо розуміти, наскільки вразливою є сьогодні Україна. В нас немає власного ресурсу, ми повністю залежні від допомоги наших союзників. Це велика біда, а також можливість для Путіна. Він точно буде продовжувати війну, поки не стане зрозуміло, хто переможе у Білому домі, чи залишиться президент США Джо Байден, чи знов прийде до влади Дональд Трамп. Це означає, що велике кровопролиття буде тривати щонайменше до січня або лютого наступного року”, — зазначив він.

Політолог прокоментував зміну позиції спікера Палати представників США Майка Джонсона стосовно допомоги Україні. “Джонсон — кар'єрист у чистому вигляді, і трампіст. Він просто отримав від Трампа сигнал "вже можна". В нього було завдання затягувати з питанням допомоги Україні, щоб показати, що Трамп, за яким ганяється правосуддя, насправді може зупинити у США будь-що. Тож тепер вони сказали, що Трамп передумав”, — зазначив він.

“У такий спосіб Трамп показує свої можливості та впливи, зокрема на власну партію. Адже вони могли грати в цю "гру" аж до вересня, поки остаточно не висунулась би та третина конгресменів, які йтимуть на ротацію. Позаяк їх висувати мусить партія, вони прямо залежні від Трампа. Вони все розуміють і грали за "поганих хлопців", які тепер стали "хорошими", бо Трамп зробив відповідну заяву щодо України”, — сказав Бобиренко.

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...