Скільки українців вважають Росію державою-агресором: Соціологи оприлюднили цікаві дані

На даний час 54,4% українців розглядають Росію як державу-агресора, що загрожує існуванню України як держави, і з якою не слід підтримувати жодних стосунків. Про це свідчать результати соцопитування щодо соціально-політичної ситуації в країні, проведеного центром “Социс” з 1 по 10 лютого 2020 року, передають Патріоти України.

При цьому, 30,9% опитаних розглядають Росію як звичайну сусідську державу, з якою необхідно підтримувати звичайні добросусідські стосунки, як і з усіма іншими країнами. Лише 8,6% розглядають Росію як дружню та братню країну, з якою необхідно розвивати теплі та дружні стосунки. 5,7% не відповіли на питання. 0,5% - дали інші варіанти відповіді.

Дослідження було проведено методом стандартизованого інтерв’ю „face-to-face” з використанням планшетів за місцем постійного проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення країни в цілому, за такими ознаками як: стать, вік (від 18 років), тип поселення (місто/село) та поділ на регіони. Загалом було опитано 2000 респондентів; статистична похибка дослідження: +/– 2,1% (з імовірністю 0,95).

Нагадаємо, в березні минулого року повідомлялось, що за даними спільного опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) та російської недержавної дослідницької організації “Левада-центр”, Понад половина українців добре ставляться до Росії.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...