Скільки українців вважають, що вибори треба проводити після війни - результати опитування

Понад дві третини українців переконані, що вибори варто проводити після закінчення війни, водночас майже чверть вважають, що це варто робити в умовах російського повномасштабного вторгнення, свідчить опитування Національного Демократичного Інституту та Київського міжнародного інституту соціології, проведене у травні, передають Патріоти України.

Деталі: 72% українців вважають, що проведення виборів – це післявоєнна справа, 24% воліли би голосувати під час війни.

Також соціологи запитали українців про їхнє ставлення до низки політичних партій. Відносно найкраще опитані ставляться до партії Сергія Притули – ця партія єдина має однакову кількість тих, хто ставиться позитивно чи дуже позитивно, і тих, хто сказали про негативне чи дуже негативне ставлення (по 28%).

У випадку з іншими партіями негативне ставлення переважає. Найбільш негативне ставлення викликають партії ОПЗЖ (71% – ставляться негативно проти 4%, які заявили про позитивне ставлення), ВО "Батьківщина" (57% проти 9%), Слуга народу (48% проти 13%) та "Європейська солідарність" (47% проти 23%).

Дослідження тривало 8-25 травня. Методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової генерації мобільних номерів опитали 2 508 дорослих мешканців України. До вибірки не включали тимчасово окуповані території станом на 23 лютого 2022 року (Крим, окуповані райони Донецької та Луганської областей).

Респонденти, які проживають на територіях, які були окуповані після 24 лютого 2022 року були опитані за умови, що вони відчували себе в достатній безпеці, щоб відповідати на запитання.

Випадкова похибка для національної вибірки не перевищує 2,2%.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...