Складно виявити: Ігнат розповів, чому ЗСУ не можуть збити ракети "Онікс" і Х-22

Представник Повітряних сил Збройних сил України, полковник Юрій Ігнат розповів в ефірі національного телемарафону 20 липня про складнощі виявлення та знищення надзвукових ракет "Онікс", передають Патріоти України.

Ігнат підкреслив, що ракети наземного базування "Онікс", які застосовують російські окупанти, мають особливість — вони можуть летіти над водою на висоті лише 10-15 метрів, що робить їх виявлення складним завданням.

Він зазначив, що наразі у ЗСУ немає можливості ефективно збивати ракети "Онікс". Ці ракети, призначені для знищення морських суден, летять зі швидкістю понад 3000 км/год і під час наближення до цілі можуть планувати на низькій висоті над водою, що ускладнює їх виявлення та перехоплення. Ускладнюється робота систем протиповітряної оборони, і боротьба з такими ракетами вимагає застосування засобів радіоелектронної боротьби.

"З такими ракетами важко боротися, саме тому це ускладнює роботу ППО. Але впливати на їхню роботу можна, зрештою тими ж засобами радіоелектронної боротьби. Не всі ці ракети долітають до цілі, але частина долітає", — зазначив Ігнат.

Крім того, Ігнат повідомив, що під час масованої атаки на Україну 20 липня російські війська використовували також ракети "Іскандер-К", які не застосовувалися під час обстрілу 19 липня. Це підтверджує той факт, що противник використовує різноманітні типи боєприпасів у своїх комбінованих атаках.

Юрій Ігнат висловив сподівання на посилення та забезпечення південних регіонів України засобами проти балістики, особливо наших портових міст, щоб захистити їх від ракет "Онікс" і Х-22.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...