"Складнощі вже виникли": Мусієнко пояснив, як знищення мостів на Курщині допоможе ЗСУ


Українські військові за кілька останніх днів знищили одразу три мости у Курській області, які проходили через річку Сейм. Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко пояснив "24 Каналу", які проблеми це створює для російського війська, передають Патріоти України.

"Мости підривають логістику росіян. Очевидно, що через мости йдуть найбільші логістичні сполучення. Навряд чи росіяни зможуть дуже оперативно створити понтонні переправи, щоб змінити ситуацію", - зазначив Мусієнко.

За його словами, підрив мостів вигідний тим, що російська армія не зможе швидко перекидати підкріплення, а тим часом українські військові зможуть надалі продовжувати наступальні дії.

"Складнощі вже виникли. Ускладнене логістичне сполучення, техніку не підтягнеш, озброєння і живу силу – так само. Створено такі умови, щоб росіяни, які зараз діють на цьому напрямку, або здавалися в полон, або втрачали здатність до будь-якого опору. Як наслідок – українські сили можуть продовжити просування", – пояснив експерт.

За його словами, тепер ЗСУ зможуть займати нові рубежі, зокрема, вздовж річки Сейм, а також створити відповідні позиції, аби контролювати узбережжя річки.

"Російські війська там фактично опиняються у пастці. Тому що навряд чи Росія встигне оперативно перекинути підкріплення і забезпечити перекидання цього підкріплення через зруйновані мости", – підсумував Мусієнко.

Армія Путіна швидко просувається на Донеччині - жителів трьох міста просять виїжджати

вівторок, 20 серпень 2024, 0:00

Російські окупаційні війська досить швидко просуваються в Донецькій області. Відтак жителям Селидового, Мирнограду та Покровська рекомендують евакуюватися. Про це повідомляють аналітики DeepState, передають Патріоти України. "Враховуючи рухи ворога та ...

Чи є загроза для України з Бєлгородської області: У ДПСУ розповіли про ситуацію

понеділок, 19 серпень 2024, 23:30

Наразі ДПСУ України не фіксую перекидання російським командуванням сил до Бєлгородської області. Прикордонники стежать за ситуацією. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передають Патріоти України. "На даний момент такого (руху ...