"Склади ворога відкриті для наших військ": У Генштабі розповіли про підготовку до деокупації

Українські військові продовжують активну підготовку до деокупації територій, захоплених російськими військами. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, передають Патріоти України.

"Підготовка активно у нас йде не тільки до звільнення півдня, а й звільнення всієї нашої території. Ми активно, хочу ще раз підкреслити, використовуємо зараз зброю, яку надали нам партнери", - зазначив Громов.

Він зазначив, що ЗСУ скорочують можливості ворога, сконцентрувавши сили на знищенні вогневого потенціалу противника, щоб досягти з ним паритету.

"Перш за все стабілізуємо ситуацію, добиваємося паритету в засобах вогневого ураження. Ми зменшуємо вогневий потенціал противника, вибиваємо його логістичне забезпечення і боєприпаси", - пояснив військовий.

За його словами, противник розуміє наміри ЗСУ і намагається бути хитрішим, але безуспішно. "Тому що як ЗСУ відкриті до суспільства, так і склади противника до наших HIMARS-ів. Ми готові знищувати їх (окупантів - ред.) і так буде кожен день і кожну ніч", - підкреслив Громов.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...