"Склеїли глечик" після років напруження: Ізраїль і Туреччина домовилися про відновлення дипвідносин

Прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід (зліва) та міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу (справа)

Ізраїль та Туреччина оголосили про повне відновлення дипломатичних відносин після кількох років напруженості між країнами, повідомляє у середу, 17 серпня, агентство AFP, передають Патріоти України.

Країни повернуть послів і генеральних консулів. Міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу сказав, що повернення послів важливий крок для відновлення двосторонніх зв'язків. Утім, він наголосив, що зближення з Ізраїлем не варто трактувати як бажання Анкари "поступитися у питанні Палестини". Прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід назвав відновлення зв'язків "важливим здобутком для регіональної стабільності" та "дуже важливими економічними новинами" для громадян його країни.
Відносини між країнами почали погіршуватися у 2008 році на тлі військової операції, яку Ізраїль проводив у секторі Гази.

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...