"Сконцентруються на охоплюючій операції": Мусієнко спрогнозував, куди посуне армія Путіна після Вугледара

Після захоплення Вугледару Донецької області російські окупанти також можуть спробувати захопити Курахове й Велику Новосілку. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в коментарі "РБК.Україна", передають Патріоти України.

Головною метою окупаційних військ на напрямку після окупації Вугледара, є Курахове. Армія РФ може спробувати підійти до нього та спробувати взяти в напівоточення.

За словами Мусієнка, менше ніж рік тому, коли росіяни наступали після захоплення Мар'їнки, могло створитися враження про просування на Курахове без загрози для Вугледара.

"Але вони не пропустили Вугледар. Тому, думаю, якщо і наступатимуть на Велику Новосілку, то щоб відтягнути наші сили. Але сконцентруються на охоплюючій операції в районі Курахового", - заявив військовий експерт.

ЗСУ можуть утримувати території на Курщині ще кілька місяців: У Bloomberg пояснили, який план у Зеленського

четвер, 10 жовтень 2024, 22:55

США вважають, що Україна зможе утримувати територію в Курській області РФ ще щонайменше кілька місяців. Надалі ця територія може стати "важелем" у майбутніх переговорах з Москвою, передають Патріоти України. Про це пише Bloomberg. Американські чиновник...

"Ігнорує сучасні реалії": Прем'єр Румунії відповів на звинувачення Захарової про "плани Бухаресту" захопити Молдову

четвер, 10 жовтень 2024, 21:44

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку у четвер, 10 жовтня, відповів на звинувачення речниці російського МЗС Марії Захарової про нібито «плани Бухаресту» анексувати Молдову. Про це повідомляє Romania Journal, передають Патріоти України. Чолаку підкресли...