Скоро не буде кому командувати: В армії РФ підлеглі все частіше вбивають командирів, щоб не йти на смерть

Військовослужбовці армії РФ власноручно вбивають своїх командирів. Причина цього - небажання російських солдатів вирушати у гарячі точки на смерть. Про це повідомляє Telegram-канал "Досьє Шпигуна". В армії Російської Федерації спостерігається відсутність довіри між командирами та рядовими солдатами, що і є основною проблемою, передають Патріоти України.

У джерелі йдеться, що війна оголила проблеми, які раніше вважалися "несуттєвими". Для армії РФ однією з таких проблем стала нестача військовослужбовців молодшого командного та офіцерського складів та осіб, які відповідним чином навчені і готові керувати особовим складом у самій гущі бойових дій.

"Внаслідок високої інтенсивності бойових дій та суттєвих втрат, несподіваних для вищого військового керівництва РФ, було оголошено часткову мобілізацію. Це, у свою чергу, оголило нову проблему – людей набрати можна, керувати ними нікому", – йдеться у повідомленні.

Це призвело до того, що молоді та ненавчені російські військовослужбовці, потрапивши на фронт, панікують, кидають зброю та відмовляються воювати.

"Зважаючи на відсутність довіри між командиром і підлеглим, свідкам цієї війни відомо безліч випадків, коли солдати вбивали своїх начальників, щоб ті не відправили їх на смерть. "Вбивство з помсти" або "вбивство щоб не виконати злочинний наказ" стало повсюдним явищем у лавах ВС РФ", – йдеться у повідомленні.

Однак подібні випадки не розголошуються і ретельно "підчищаються", але дещо все ж таки спливло в ЗМІ. Так, один із прикладів – вбивство командира батальйону Віталія Кучія зі 155 ОБрМП. Його застрелив рядовий солдат після того, як Кучий відправив підлеглих у смертельну пастку.

Не менш показовим є вбивство лейтенанта Кашеварова з тієї ж 155 ОБрМП. Офіцера побив до смерті мобілізований рядовий, оскільки вважав, що Кашеваров здав їхні позиції ЗСУ в обмін на грошову винагороду. "Такі випадки численні, і вони продовжуватимуться, якщо незабаром вище військове керівництво РФ не знайде формулу, як це виправити. Інакше командири й надалі гинуть від рук своїх же підлеглих", – йдеться у джерелі.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...