Скористалися "держзакупівлями": Топ-розвідники України вкрали у бюджету мільйони гривень

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Колишні чиновники Служби зовнішньої розвідки України здійснили злочинні дії, які завдали державі збитків на 2,2 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України, передають Патріоти України.

"Слідство встановило, що підозрювані у період з серпня по грудень 2014 року, зловживаючи своїм службовим становищем, організували державну закупівлю, в результаті якої СЗРУ уклала з одним із державних підприємств договір і з постачання обладнання, яке те фактично не могло поставити. Всупереч нормативним документам за ще не отримане обладнання СЗРУ внесла повну передплату. Натомість, обладнання за умовами закупівлі не поставили. Отримані кошти керівник ДП легалізував, перерахувавши компаніям із ознаками фіктивності", – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці підозрюють колишнього першого заступника глави СЗРУ в скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). Також під підозру потрапив колишній посадовець СЗРУ.

Крім того НАБУ підозрює в.о. директора державного підприємства, якому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 358 КК України. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...