Скористався програмою СБУ: Колишній "прокурор" втік з "ДНР", здавши найманців з Росії (відео)

Сергій Лук'яненко, який за кілька місяців до своєї втечі на мирну територію України став подвійним агентом, розповів, що "управлінням внутрішньої безпеки" "ДНР" завідував росіянин.

Колишній співробітник так званої "прокуратури" бойовиків "ДНР" Сергій Лук'яненко скористався програмою співпраці з СБУ і перейшов на бік України. Про це йдеться в сюжеті телеканалу ICTV, передають Патріоти України.

Зокрема, Лук'яненко, який за кілька місяців до своєї втечі на мирну територію України став подвійним агентом, розповів, що "управлінням внутрішньої безпеки" "ДНР" завідував росіянин. У 2014 році саме цей найманець керував захопленням прокуратури Донецька. "Це - кадровий російський офіцер Щедріна Дмитро Васильович, звання генерал-майор", - уточнив він.

Також Лук'яненко повідомив, що близько десяти українських військових, які вважаються зниклими безвісти, - в полоні бойовиків. "Є близько десяти українських військовослужбовців. З боку України вони вважаються безвісти зниклими. Але хлопці не зниклі - вони на гаупвахті 08816. У мене є відеозапис. Ось ми заїжджаємо. Це колишній маєток Юлії Тимошенко. Ось конвойні по сторонам стоять", - сказав Лук'яненко.

Він розповів, як ці полонені намагалися втекти. "З секції батареї злили воду. Хотіли, щоб котел закипів там, де перебувають військовослужбовці "ДНР", хотіли, щоб котел вибухнув. Не вийшло у них - вчасно загасили", - додав Лук'яненко.

Без зайвої "реклами": Італія долучилася до постачань Україні ракет Storm Shadow - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 17:14

Італія долучилася постачання ракет Україні. Йдеться про ракети SCALP EG/Storm Shadow. Про це міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шеппс повідомив в інтерв’ю The Times. “Я вважаю, що Storm Shadow була надзвичайною зброєю. Велика Британія, Франц...

"Виступаю за відкриття цієї дискусії": Макрон запропонував ідею використання французьких ядерних боєголовок для захисту ЄС від Росії

неділя, 28 квітень 2024, 16:53

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий обговорити використання французьких ядерних боєголовок для захисту Європи від загроз з боку Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. "Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка...