Сковирнути Порошенка: У Зеленського розкрили головні норми закону про олігархів

Президент України Володимир Зеленський сьогодні подав у Раду закон про олігархів. Проект закону значитися як невідкладний, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба офісу президента.

Закон визначає так званих олігархів як осіб, що мають значний вплив у господарському, політичному житті України, а також контролюють основні сегменти медійного простору.

При цьому наголошується, що документ не порушує основних прав людей, які підпадають під визначення олігарха. Зокрема, законопроект визначає коло даних осіб і встановлює правила прозорих взаємин з представниками влади.

Зокрема, документ регулює зустрічі та інші взаємини представників влади з особами, що володіють значними активами.

Зазначається, що документ діятиме протягом 10 років.

"Він повинен стати першим кроком до ліквідації олігархічної системи в Україні. На його основі будуть розроблені антитрастові закони, закон про лобізм та інші нормативно-правові акти, переформатують економічні та суспільні відносини в країні", - йдеться в повідомленні.

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк в коментарі РБК-Україна заявив, що текст документа можуть опублікувати в четвер, 3 червня.

"Законопроект вже внесений до Верховної Ради президентом Володимиром Зеленським. Текст законопроекту буде опублікований, ймовірно, завтра вранці", - заявив він.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...