Скрепам буде горе. Вперше в історії: Український спецпідрозділ пройшов сертифікацію НАТО

Сертифікацію як підрозділ SOF пройшов 140-й центр сил спеціальних операцій Збройних сил України. Тепер військове угрупування має право залучатися в Сили швидкого реагування НАТО, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Український мілітарний портал".

Вперше в історії підрозділ з країни не Північноатлантичного альянсу пройшов сертифікацію як підрозділ SOF. Військовослужбовці зі США, ставлячи свої підписи на рапорті, фотографувались, бо це є історичною подією.

NRF складаються з військ сухопутних, спеціального призначення, повітряних, морських сил, що готові впродовж 5 днів до проведення операцій евакуації чи реагування на кризові ситуації в усіх частинах світу. При значному військовому конфлікті повинні стримувати ворога до підходу основних сил до 30 днів. Рішення про застосування SOF приймає Північноатлантична рада. Сухопутні сили SOF НАТО силою бригади здатні провадити операції вимушеного силового входу. Морські сили виконують роль ударної групи з авіаносцем, сухопутної і амфібійної груп. Повітряні сили здатні провадити до 200 щоденних вильотів. В операціях можуть використати спеціальні підрозділи.

Представники розвідувальних органів країн-членів НАТО та України підписали спільний меморандум. Він передбачає активізацію співпраці з метою своєчасного виявлення ознак підготовки Росії до розширення збройної агресії проти України та можливих військових дій агресора у регіонах Чорного та Балтійського морів.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...