Скрепам буде горе: ВПС Польщі різко підсиляться новітніми американськими винищувачами п'ятого покоління й позбудуться російського "хламу"

США погодились продати найпотужнішому союзнику на східному фланзі НАТО винищувачів на мільярди доларів. Варто пам'ятати, що далеко не всім, навіть в НАТО, США виявляє таку довіру. - Туреччина впіймала облизня, через "шашні" з Кремле

Польща отримає від США 32 винищувачі F-35

Польща підписала угоду зі Сполученими Штатами про закупівлю 32 винищувачів F-35. Українській сусідці бойові борти загалом обійдуться у 4 мільярди 600 мільйонів доларів. Президент Анджей Дуда наголосив, що нова угода є важливим етапом на шляху формування сучасного польського війська, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Польське радіо".

Він також підкреслив, що купівля винищувачів повинна стати інвестицією, яка працюватиме на зміцнення американсько-польських відносин.

Це черговий надзвичайно важливий момент у наших відносинах. Він чітко показує якість польсько-американських відносин і те, як влада Сполучених Штатів нас оцінює як союзника і друга США тут, у Європі,
– наголосив Анджей Дуда.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький також зазначив, що на озброєнні польського війська зараз є винищувачі радянського та російського виробництва – МіГ-29 та Су-22.

"Поява винищувачів F-35 у нашій армії означатиме, що тінь Росії буде усунуто", – заявив Моравецький.

Умови контракту: за майже 4,6 мільярда доларів Польща отримає 32 винищувачі F-35. Для польського війська їх почнуть виготовляти у 2024 році, а перші зразки Польща отримає – у 2026-му.

Що відомо про винищувачі F-35?F-35 – малопомітні винищувачі-бомбардувальинки п'ятого покоління. Їх використовують, зокрема, військово-повітряні та військово-морські сили США, а також ВМС Великої Британії. Крім того, їх використовують Туреччина, Австралія, Норвегія, Італія, Канада, Нідерланди і Данія.

Винищувачі здатні розганятися до понад 1 тисячі 900 кілометрів за годину, а їх бойовий радіус перевищує тисячу кілометрів. F-35 здатен літати, будучи озброєним 2 бомбами до 900 кілограмів та 4 керованими ракетами.

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...