Скрепам дали по пиці: Послу РФ у Великій Британії заборонили відвідувати парламент через війну в Україні

Послу РФ у Великій Британії Андрію Келіну офіційно заборонили відвідувати британський парламент "до подальшого повідомлення". Про це йдеться у повідомленні, розісланому сьогодні спікером палати представників та лордом-спікером, пише Guardian, передають Патріоти України.

За даними журналістів, заборона поширюється також на інших акредитованих дипломатів РФ та офіційних осіб у Британії. Видання зазначає, що хоча заборона діяла і раніше — з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, тепер вона закріплена офіційно.

У документі, адресованому британським парламентарям, йдеться, що посла не запрошуватимуть до будівлі парламенту без особливого розпорядження. Крім цього до повідомлення було прикріплено записку для оголошених Москвою персонами нон грата 265 депутатів та 154 дипломатів. У ній зазначено, що цим особам не рекомендується відвідувати райони, що знаходяться під впливом РФ, включаючи Білорусь, молдавський регіон Придністров'я, окупований Росією Крим, територію вздовж кордону між Вірменією та Азербайджаном, а також окуповану територію Донецької та Луганської областей.

"Ми очікуємо, що якщо особа, яка перебуває під санкціями, подасть заяву на отримання російської візи, в ній буде відмовлено, а якщо вона прибуде на кордон, їй буде відмовлено у в'їзді до Росії і депортована за першої ж нагоди", — цитують журналісти текст документа.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...