Скрепам добряче дали по пиці: Міністри низки країн залишили сесію G20 під час виступу представника РФ

Міністри фінансів багатьох країн на засіданні "Великої двадцятки" відкрито продемонстрували протест проти Росії через розв’язану нею війну в Україні. Вони просто вийшли із зали засідання, коли російський делегат почав свою доповідь, передають Патріоти України.

Демарш відбувся в середу, 20 квітня, на закритій сесії G20 у Вашингтоні. Про це повідомила міністерка фінансів Канади Христя Фріланд у Twitter.

"Світові демократії не стоятимуть осторонь перед обличчям продовження російської агресії та воєнних злочинів. Сьогодні Канада і низка наших демократичних партнерів вийшли з пленарного засідання G20, коли Росія намагалася втрутитися", – написала вона.

За її словами, зустрічі цього тижня у Вашингтоні стосуються підтримки світової економіки, а незаконне вторгнення РФ в Україну є серйозною загрозою для світової економіки. Міністерка додала, що країна-агресор не повинна брати участі або включатися в ці зустрічі G20.

У пості вона опублікувала знімок із колегами, які залишили зустріч. Серед них виявилися американська міністерка фінансів Джанет Єллен, голова Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла й президентка Європейського центрального банку Крістін Лагард.

Зауважимо, що на сесії як запрошені гості також виступали українські чиновники. Згадані високопосадовці інших країн слухали їхні виступи, чого не скажеш про презентацію РФ – як тільки російський міністр фінансів Антон Силуанов почав свою промову через відеозв’язок, всі вони вийшли. Один із чиновників у коментарі CNN зізнався, що міністри завчасно домовилися бойкотувати участь РФ у засіданні.

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...