Скрепам доведеться непереливки: У Байдена планують покарати РФ за її роль у масштабній кібератаці

Команда обраного президента спробує напрацювати відповідь, яка буде достатньо сильною, але й не стане приводом для ескалації напруги між двома ядерними державами.

Команда обраного президента США Джо Байдена розглядатиме кілька варіантів покарання Росії за її роль у масштабній кібератаці, якої зазнали низка урядових відомств США. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела, знайомі з ситуацією, передають Патріоти України.

Може йтися як про нові фінансові санкції, так і заходи кіберстримування у відповідь. За словами співрозмовника агентства, команда обраного президента спробує напрацювати відповідь, яка буде достатньо сильною, але й не стане приводом для ескалації напруги між двома ядерними державами.

Головною метою цих кроків буде створити механізм стримування та знизити ймовірність майбутніх спроб кібершпигунства. Співрозмовник агентства зазначив також, що більш конкретне обговорення питання розпочнеться лише після інавгурації Джо Байдена, коли президент і команда будуть мати доступ до всієї необхідної інформації, а також будуть знати більше про наслідки кібератаки.

У четвер в інтерв’ю телеканалу CBS на запитання про те, як він реагуватиме на кібератаку, за якою ймовірно стояла Росія, Байден сказав, що "винних буде притягнуто до відповідальності", пообіцявши фінансові наслідки для причетних фізичних та юридичних осіб.

Напередодні держсекретар США Майк Помпео заявив про причетність Росії до масштабної кібератаки на американські відомства і компанії, яка тривала з весни 2020 року. Внаслідок кібератаки постраждали щонайменш декілька федеральних відомств. 14 грудня Вашингтон підтвердив, що цілями стали американське міністерство фінансів і Національне управління з телекомунікацій і інформації.

За інформацією CNN, на цей час відомо, що атаки зазнали також Держдеп, Департамент внутрішньої безпеки, Департаменти з питань сільського господарства, торгівлі, енергетики. Експерти продовжують встановлювати, чи змогли зловмисники отримати доступ до якоїсь інформації. У Російській Федерації всі звинувачення відкидають.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...