Скрепам гикнулось: В Україні провели успішні запуски ракет "Вільха-М", оновивши точність та дальність ураження

У Раді національної безпеки і оборони України повідомляють про успішне випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха-М», повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу РНБО.

Секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов привітав українських конструкторів і військових з успішними запусками ракет. За його словами, сьогодні було проведено два запуски «Вільха-М» на відстані понад 110 км. Кругове відхилення склало менше ніж 30 метрів.

«Переконаний, що цей вид озброєнь дозволить Збройним силам України успішно виконувати цілу низку завдань тактичного характеру», – додав секретар РНБО.

Під час двох запусків, які відбулись сьогодні 18 грудня в Одеській області, були підтверджені технічні характеристики системи, зокрема, здатність знищувати цілі на відстані понад 110 км.

Подробиці випробувань повідомив Генеральний директор - Генеральний конструктор ДККБ "ЛУЧ" Олег Коростельов.

"ДККБ "ЛУЧ" успішно завершено етап випробувань системи "Вільха-М", який передує фінальним державним випробуванням. Відстань до цілі становила понад 110 км, а відхилення склало лічені метри. Таким чином, "Вільха-М" довела всі задані характеристики, як по дальності, так і по точності ураження цілей, які висувались замовником. Наразі "ЛУЧ" готується до проведення державних випробувань, за результатом яких очікується прийняття "Вільхи-М" на озброєння українського війська. Розробка та виготовлення високоточної системи залпового вогню здійснюється силами виключно вітчизняних підприємств оборонної промисловості", - заявив Генеральний директор - Генеральний конструктор ДККБ "ЛУЧ" Олег Коростельов в коментарі Defense Express.

"Вільха-М" є логічним продовженням робіт по темі вже прийнятої на озброєння високоточної системи залпового вогню "Вільха", метою яких є збільшення дальності дії системи. Якщо для звичайної "Вільхи" вона становить біля 70 км, то для "Вільхи-М" вона складає 110-120 км.


2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...