Скрепам назло: Як тривають українсько-американські навчання "Сі Бриз-2020" у Чорному морі (фото)

Якісному проведенню цьогорічних міжнародних військових навчань, як і в попередні роки, знову намагається перешкодити Чорноморський флот Російської Федерації.​

У Чорному морі тривають міжнародні навчання «Сі Бриз-2020», метою яких є підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, держав-партнерів та постійно діючих військово-морських груп НАТО, повідомляють Патріоти України.

Від української сторони до морської фази багатонаціональних навчань «Сі Бриз-2020» залучаються корабельно-катерні тактичні групи ВМС ЗС України та Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Українські корабельні з’єднання зустрілися у точці рандеву Чорного моря з іншими кораблями країн-учасниць навчань і вже у складі багатонаціональних тактичних груп приступили до відпрацювання комплексу спільних практичних дій. Головні завдання, які ставить керівництво навчань перед учасниками, це відпрацювання за стандартами НАТО морських операцій, що направлені на забезпечення миру та безпеки у кризовому регіоні.


Одним з перших епізодів навчань стало ведення патрулювання визначених морських ділянок в режимі активного радіообміну інформацією, відпрацювання тактичного маневрування з ухиленням від атак противника та відбиття швидкісних малорозмірних цілей у морі із застосуванням озброєння. З цими завданнями успішно впоралася одна з катерних багатонаціональних тактичних груп, до складу якої увійшли катери ВМС ЗС України та Морської охорони Державної прикордонної служби і патрульний катер Військово-Морських Сил Грузії.

Слід підкреслити, що спеціально для участі в цьогорічному «Сі Бризі» в Чорне море увійшло корабельне з’єднання НАТО ‒ Друга постійна військово-морська група (SNMG2), що складається з іспанського фрегата «Альваро де Базан» (флагман з’єднання), турецького фрегата «Йилдирим», румунського фрегата «Регіна Марія» і болгарського корвета «Шквал».

Також передбачається, що у маневрах візьмуть участь й кораблі Другої постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2). Крім того, до навчань залучаються екіпажі румунського корвета «Контр-адмірал Себастьян» та американського ракетного есмінця типу «Арлі Берк» USS Porter. До сил і засобів повітряного компоненту навчань входять літаки тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України та вертольоти морської авіації національних ВМС, які взаємодіятимуть з патрульним протичовновим літаком P-8 Poseidon ВМС США.

Управління українсько-американськими навчаннями здійснюється шляхом дистанційної інтеграції штабів із застосуванням стандартів НАТО, що дозволяє досягнути повної взаємосумісності під час підготовки до проведення безпекової операції в морі та відпрацювання заходів з протичовнової, протикорабельної, протиповітряної оборони, пошуково-рятувальних операцій, надання допомоги аварійному кораблю, що зазнав лиха тощо.

Варто наголосити, що якісному проведенню цьогорічних міжнародних військових навчань «Сі Бриз», як і в попередні роки, знову намагається перешкодити Чорноморський флот Російської Федерації.


Джерело: АрміяІнформ

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...