Скрепам не розслаблятися: Ракетний есмінець США направляється патрулювати Чорне море

Корабель такого класу може кількома ракетними залпами завдати критичних втрат флоту Путіна у Севастополі

У Чорне море направляє американський ракетний есмінець USS Porter (DDG78). Про це інформує прес-служба Шостого флоту Військово-морських сил США, зазначають Патріоти України.

Корабель почав перехід із Середземного моря в Чорне море для здійснення патрулювання. Зокрема, американський есмінець працюватиме з країнами-партнерами НАТО і українським флотом для посилення морської безпеки.

«USS Porter (DDG 78) почав свій північний транзит у Чорне море з Середземного. Він працюватиме з країнами-партнерами для забезпечення безпеки на морі», – йдеться в повідомленні Шостого флоту.

Зазначимо, що USS Porter не вперше відвідує Чорноморський регіон. Вперше він з’явився в акваторії Чорного моря у 2006 році, а починаючи з 2015 року заходить в нього щорічно. Іноді по кілька разів на рік.

Зазначений есмінець має на озброєнні 90 пускових установок «Томагавк», протичовнові ракети і зенітні керовані ракети RIM-161 SM-3, які можуть знищувати цілі на заатмосферних висотах.

Нагадаємо, 23 березня в Чорне море увійшли фрегати 2-й Постійної середземноморської групи НАТО.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...