Скрепна істерія "Третього Риму": Московська патріархія піддала остракізму Грецьку церкву через визнання ПЦУ

Чекісти Путіна в сутанах намагаються гратись в санкції проти православних братів, доводячи свою силу та окремішність. порушуючи старшинство та рівноправність помісних церков православного світу

Російська православна церква (РПЦ) не має наміру повністю розривати стосунки з Грецькою церквою через її визнання Православної церкви України, але припинить відносини з тими, хто підтримав ПЦУ. Відповідне рішення Московський патріархат ухвалив під час позачергового синоду, зазначають Патріоти України.

На думку РПЦ, інформація про остаточне визнання Церквою Еллади ПЦУ не відповідає дійсності. Однак московські священники заявили, що надалі будуть спілкуватися тільки з тими представниками грецької церкви, які не підтримують рішення Афін і Константинополя.

У заяві наголошується, що РПЦ припинить молитовне та євхаристійне спілкування з грецькими архієреями, які підтримують спілкування з представниками “українських неканонічних розкольницьких груп”. Також московські священники не будуть благословляти паломницькі поїздки у грецькі єпархії, предстоятелі яких визнали ПЦУ.

І наостанок у РПЦ заявили, що якщо предстоятель Церкви Еллади, архієпископ Афін Ієронім почне поминати предстоятеля Православної церкви митрополита Єпіфанія, то московський патріарх Кирило припинить поминання Ієроніма.

Зазначимо, що якби РПЦ вирішила повністю припинити церковне спілкування з Грецькою церквою, то це б унеможливило здійснення спільних богослужінь. Окрім того, віряни РПЦ не могли б причащатися у всіх храмах Церкви Еллади.

Нагадаємо, що у 2018 році Російська православна церква оголосила про розрив відносин з Константинопольським патріархатом через намір надати автокефалію ПЦУ і зняти анафему з Київського патріарха Філарета.

У свою чергу у Вселенському патріархаті оголосили, що не будуть розривати відносини з РПЦ. Константинополь продовжує поминати патріарха Кирила.

Після надання Україні томосу про автокефальну церкву, РПЦ намагалася переконати греків не визнавати ПЦУ, але ніяка інша помісна церква не підтримує Москву.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...