Скрепна клептоманія: РПЦ закликала Кремль не поспішати з поверненням Україні краденої ікони XVIII століття

Російський церковник не бачить "доказів того, що ця ікона є надбанням України".

У Російській православній церкві вважають передчасним передавати Україні старовинну ікону святого Миколая, подаровану міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову у Боснії, до проведення експертизи. З такою заявою в ефірі федерального пропагандистського телеканалу "Росія-24" виступив керівник синодального відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Іларіон, передають Патріоти України.

"Наскільки мені відомо, досі не надано доказів того, що ця ікона є надбанням України. Я думаю, що тут повинні попрацювати експерти, і якщо це крадена ікона, про що міг не знати дарувальник цієї ікони, тоді, звичайно, вона має бути повернута", - зазначив митрополит.

Однак якщо це не так, тоді знову ж таки, на думку митрополита, має бути експертний висновок, який підтвердить походження ікони.

Нагадаємо, як заявила перед цим заявила заступниця міністра культури і інформаційної політики України Світлана Фоменко, печатка на іконі, яку влада Боснії і Герцеговині подарувала міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, свідчить про те, що ікона з України.

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...